Jag ska bli mamma!

11-3-gra

Det blev två blå streck på stickan och marken försvann under mina fötter! En väldigt stark känsla av overklighet kom över mig och sambon kunde inte sluta skratta nervöst. Det var för övrigt han som fick kika på stickan för jag hade hjärtklappning och vågade inte. Jag var övertygad om att mensen bara var sen – två veckor… eller hur… Men när sambon kom ut ur badrummet med båda armarna över huvudet i en segergest fattade jag snabbt att livet inte skulle te sig likadant någonsin igen. Bebisen var välplanerad och det tog alltså inte speciellt lång tid innan det tog sig till vår stora glädje. Nu är jag redan i vecka 26 och börjar mer och mer likna en badboll – men det är ljuvligt! (Förutom den ständiga oron för att något inte ska gå som det ska, men det kommer nog aldrig försvinna! När barnet väl har kommit så kommer man ju istället oroa sig för allt hemskt som kan hända det ute i världen.)

Vi har fått gå på ultraljud och kika på pojken (som vi vet att det är) och han är så fin! Man såg både den lilla nästippen och läpparna. Nu sparkar han på friskt i magen – i går kändes det nästan som han skulle få av ett revben!

Ni kanske har märkt att jag har börjat med barntapeter och barntavlor vilket blev en naturlig påföljd av det intresse för barnsaker som jag helt plötsligt har utvecklat. Så idag startar jag en ny kategori som heter ”bebis” och bloggen kommer, förutom inredning och allt annat som jag redan bloggar om, även handla lite om graviditeten och livet med barn framöver.

Annonser

13 svar to “Jag ska bli mamma!”

 1. Brunkullan Says:

  Stort jättegrattis:) Så roligt för er! Ett av livets stora under.

  Kul att veta könet också! Jag var så sugen att veta andra gången, men sambon vägrade, och jag hade aldrig kunnat hålla hemligt;)
  Två pojkar har vi.

  Kram Susanne

 2. Inspirera Mera Says:

  Åhhh vad roligt!!
  Kram Sandra

 3. Dahlarna Says:

  ÅHHH VAD KUL! STORT GRATTIS! Vi visste också innan vad det var för kön! Jag har två pojkar idag! 🙂 Vilken härlig tid du har framför dig! Lycka till med allt! Kram!

 4. Viveka på Humlebacken Says:

  Bara att gratulera! Jag minns det som igår, fast mina nu är 16 och 13… Njuuuuuut!
  kram

 5. Mirka Says:

  Hejsan! Grattis till graviditeten, visst är det underbart! Under dessa nio månader brukar man hinna med nån släng av illamående och en dos av humörsvängningar:) men sen kommer belöningen för det hela:)

  Jag går på aurorasamtal pga av att min förra förlossning var väldigt påfrestande både psykiskt och fysiskt. Jag var helt enkel inte tillräckligt förberedd innan och väntade mig inte att det skulle bli så illa som det blev. Det är ganska vanligt att man får gå på dessa samtal efter sin första graviditet och ännu vanligare som omföderska.

  Det där med att hantera besök osv efter förlossningen… Jag vet precis hur jag ska göra den här gången, för förra årets misstag gör jag inte om. När bebisen var ute tyckte man att det skulle vara ganska kul att visa upp sitt underverk. Men då ville helt plötsligt ALLA se underverket på en och samma gång. Och lääääänge var de här och hälsade på också. Släkt från finland åkte hit och jag var bara helt slut efter allt detta.
  Så gör som jag om du har släkt och vänner som läser bloggen. Lägg upp dina tankar om det här. Det är lättare att få ut samma budskap till alla och någon enskild person behöver inte känna sig illa utpekad att inte få komma och hälsa på.

  Oj, nu blev det långt här 🙂 du har en väldigt trevlig blogg i alla fall och jag återkommer mer än gärna. Som du märker så har jag fortfarande inte fött eftersom jag sitter här och skriver. Du är den som fått senaste uppdateringen från mitt håll. Ta hand om dig och njut en massa av din vackra växande mage. Och låt ingen klappa på den om du inte vill…

 6. Rebecka Says:

  Hittade hit till din blogg och jag fastnade i ditt inlägg… GRATTIS till graviditetenn måste kännas helt underbart!
  Kram Rebecka

 7. Bokmalen Says:

  Å, så kul!! Blir så glad för er skull!!!
  Kramen, Maria

 8. Anna - Hundra kvadrat Says:

  Grattis!! Vad roligt. Jag hoppas också på ett par blåa streck snart 🙂

 9. Hanna Says:

  Grattis! Ska bli kul att få läsa mer om!

 10. Ellas Inspiration Says:

  Men gud så roligt!! Grattis! Känner igen känslan. Det är så underbart när de där strecken visar sig.

  Kram Karin

 11. Camilla Says:

  Stort grattis! 🙂

 12. Helena/R&S Says:

  GRATTIS! jag vill oxå!

 13. Skönt Hemma Says:

  Ett stort grattis!

  Kram från en lyckligt lottad tvåbarnsmamma 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: