Ajaj, nu börjar krämporna

ajaj
Jaha…nu har de börjat. Krämporna alltså. De graviditetsrelaterade krämporna. Hela graviditeten fram till vecka 33, som jag är i nu, har jag haft en jätteskön tid, mått hur bra som helst (bortsett från lite illamående i början), sluppit bristningar och annat otäckt och haft ganska bra med energi. Men förra veckan smällde det till. Det började med ischiaskänningar i ryggen, som strålade nedåt mot ena sidan av rumpan och nu har jag fått en svidande smärta i övre delen av livmodern. Förmodligen åsamkad av pluttens små tassar som sparkar uppåt nu då huvudet ligger nedåt. Dessutom väger jag 10 kg mer än vad jag brukar vilket ju känns och yttrar sig i andfåddhet, ryggont, träsmak i tid och otid samt platta hälar. Dessutom sover jag illa och måste kissa hela tiden.

Jag har också blivit tjockare än vad jag trodde att jag var. Det visade sig i går då sambon följde med ut på promenad med sin nya systemkamera som han har köpt (”för att kunna ta bra kort på bebisen när den kommer”) och på bästa papparazzi-sätt knäppte av bild på bild på mig och Frasse, några löv och grenar, en gammal rostig plog m.m. m.m. När vi kom hem visade han mig bilderna och vad ser jag inte då – jo, han har lyckats fånga mig på kort bakifrån mitt i ett steg, jackan (nu har jag en gammal reklamjacka för jag spräckte understa knappen på min kappa i förrgår) hade kanat upp och blottade en ganska fläskig rumpa och lår! Usch! ”Sådär tjock ser du inte ut i verkligheten” tröstade sambon…Nähä…här har vi ju bildbeviset på verkligheten, tänkte jag…

Men men, mina klagomål åsido, så är jag ändå ganska förskonad vad gäller graviditetskrämpor om man jämför med andra kvinnor jag har pratat med, så jag ska egentligen inte klaga. Dessutom så känns det oerhört värt alla mödor!

Annonser

3 svar to “Ajaj, nu börjar krämporna”

 1. pyrmamman Says:

  Det där fläsket såg jag minsann inte sist vi träffades, har det kommit på bara nån dag? 😉

 2. Marie Says:

  Haha… Vad snällt sagt av Johan! Men jag kan gott säga att du inte ser det minsta fläskig ut. Hoppas ischiasen släpper och att det inte är foglossning på G. Nu är det inte långt kvar!!

  Själv var jag precis hos farbror doktorn för att få diagnos: hälsporre. Känner mig verkligen som en kärring. Nu ska tant Marie göra gipsavgjutning på foten o få ett inlägg i skon… =P

  Men först… Jönköping och IKEA! =D
  åker om några minuter.
  hej så länge!

 3. Tessan Says:

  Nämen, nu börjar det alltså för din del! Nu är det dags att träffa snart! Det närmar ju sig med stormsteg för din del och det skulle vara kul att se och höra vad jag har att vänta mig…Om inte tidigare så ses vi väl på Emelies och Isas kalas!

  Ta hand om dig nu och vila ordentligt! Jag har hört att det är bra att göra det innan!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: