Det händer grejer!

Nu börjar stommen ta form. Första takregeln är på plats.

Nu börjar det hända grejer och man börjar se hur den nya hallen kommer att se ut så småningom! I tisdags kom betongbilen och vi gjöt sockeln till hallen och nu i slutet på veckan är stommen på plats och första takstolen har kommit upp. Panelen på huset har tagits bort där det ska bli innnervägg och då kunde man se hur huset en gång såg ut, då det var reverterat. 🙂 Tyvärr visar bilderna upp den enda sidan av huset där vi fortfarande inte har hunnit göra klart fönstren, så ni får tänka er att de är mörkgrå med vit karm som de är på de andra sidorna av huset!  Sambon har startat med fönsterarbetet igen efter en paus under vintern. Vi har ju köpt 12 nya ytterbågar som är helt obehandlade som han nu oljar, grundmålar, sätter i glas, kittar och målar två varv. Sedan ska de kopplas ihop med de befintliga innerfönstren! Nedan ser ni de senaste bilderna från utbygget, den senast tagna längst upp.

Från andra sidan.

Där rödmarkeringen är kommer det bli ett stort härligt fönster (eller dvs tre högsmala 40×130 cm som sitter ihop. Med spröjs så de går i samma stil som husets originalfönster). Det kommer även bli ytterligare två fönster bredvid ytterdörren som ska vara 60×200 cm, samt ev. ett runt fönster på andra kortsidan.

Här har panelen på huset tagits bort då det ska bli en innervägg nu. Roligt att se hur huset såg ut en gång i tiden då det var vit puts på det. Första takstolen förankrad i huset.

Vi passade även på att be grävarna gräva ur framför utbygget och grusa upp då vi så småningom ska lägga plattor här.

Så här såg det ut när sockeln gjöts.

I tisdags kom betongbilen och levererade 2,5 kubik betong via en 9-metersränna. Först räckte inte rännan ända fram och vi blev lite nervösa, men sedan, då han ställde sig på hörnet utanför staketet, gick det.

Annonser

Ett svar to “Det händer grejer!”

  1. Marie Says:

    Oj vad det händer grejjer! Kommer bli hur fint som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: