Uppdatering av utbygget

Nu är det gått ganska lång tid sedan jag gjorde en uppdatering på bloggen angående vårt utbygge av en ny hall/entré. Mycket har hänt, gipsväggar har kommit upp, det har spacklats, sågats till tak och satts upp tak. Vi har tapetserat med microlite (en helt slät väv) och sambon har lagt klinkergolv och byggt den lilla trappa som förenar utbygget med det ”gamla” huset. Vi valde ju att ha en liten tvåstegs-nivåskillnad däremellan för att inte behöva ha en så lång trappa från trädgården upp till nya hallen. Man vill ju komma IN i ett hus, inte UPP i det. Nu är den nya hallen snart färdig även invändigt så här nedan presenterar jag det som hänt sedan sist, med senast tagna kort överst, så vill ni ha dem i kronologisk ordning får ni scrolla ned! 🙂

Sambon har byggt en trappa som förenar den nya hallen med det ”gamla” huset. Den ska så småningom se ut som den stora trappan till övervåningen, oljade steg och resten vitmålat. Kanske oljar vi både dess trappsteg och den befintliga trappans steg med mörkpigmenterad olja…vet inte än.

Jag har målat alla microliteklädda väggar tre varv (duktig jag är va! :)) med en vit väggfärg med en liten pyttegnytta grått i, för helt obrutet vita väggar kan se lite kallt ut, dessutom matchar den vita färgen exakt bakgrundsfärgen på fondväggen som snart kommer. Vi har även målat smygarna första varvet.

Fogning klar! Nu ska det bara tvättas…

Här fogas det för fullt!

Sambon lägger klinkerplattor!

Innertaket klart, sånär som på LED-spots och taklister i vinklar och mot väggar.

Annonser

5 svar to “Uppdatering av utbygget”

 1. Malin Longborn Says:

  Det är redan snyggt o kommer bli klockrent när det är klart! Kul att se bilder.

 2. Elin Says:

  Ska bli kul att se förändringarna live i veckan som kommer! När sätter ni upp tapeten?

 3. Tessan Says:

  Det ser ju ut som hemma! 😉 Vad snyggt det blir!

 4. Anine Says:

  Vart har ni hittat trä till trappan? Tycker jag bara ser spånplattar överallt och inte riktigt trä. Vart har din sambo (och du) lärt sig hur man gör allt? (sätter klinkers, gjutar plinter, snickrar trappor osv. osv.)

  • Lena Says:

   Hej Anine! Träet till trappan är nog köpt på Coop bygg tror jag. Ett tjockt limträplank i furu är det tror jag. Sambon är det som gör mest och han är duktig på att läsa sig till allt innan han gör det, samt frågar de som kan och ser instruktionsfilmer osv. Så han är självlärd. Jag sköter måleri och tapetsering och det har jag lärt mig av min kära far! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: