Sommarens första projekt: Bygga plank och lägga kalksten


Vi valde tunnare 22×45 millimetersspjälor istället för 22×95 mms (som vi har på staketet) för att planket skulle få ett nättare utseende.


Såhär ser det ut idag, halvfärdigt men well on it’s way! 🙂


Medan mannen har snickrat plank har jag ägnat lediga minuter åt att pussla ihop lite kalksten till en ”plats” där den nyanlagda trädgårdsgången möter den vildare delen av trädgården, där kalkstenen tar vid i olika gångar.

Eftersom vi fick en ny liten bebis i början av april har vi inte haft så mycket tid åt att fixa med hus och hem, men trots att vi sa att vi inte skulle börja med några nya projekt så var vi tvungna att göra i ordning marken kring trädgårdsgången, då det såg ut som en krigszon där efter grävmaskiner och andra fordon. Att vi dessutom var tvungna att gräva upp en del av gången igen för att byta avloppet gjorde inte saken bättre. Men nu ligger den på plats igen och gräs är sått. Jag har ägnat lediga stunder åt att återanvända den gamla kalkstensgången för att skapa en ”plats” (där man kan ha trädgårdsmöbler exempelvis) där den modernare strikta gången möter den mer vildvuxna delen av trädgården, där gångstigarna består av kalkstensplattor.

Det gamla planket som skiljer vår garageinfart från trottoaren var förmodligen original från 1936 då huset byggdes, för det hade börjat luta farligt ut mot trottoaren, så det var ett projekt som vi inte kunde skjuta upp. Så mannen har den senaste tiden snickrat på det. Då det fanns en befintlig betongsockel borrade han hål som han fyllde med ankarmassa och ”gjöt” så fast stolpskor i den. Vi valde spjälor i storlek 22×45 mm istället för 22×95 mm som vi har i staketet, för att planket är högre och skulle nog sett ganska klumpigt ut med bredare spjälor. Hur staketet ser ut ser ni här nedan (där ser man även det gamla planket i bakgrunden samt den gamla sneda kalkstenstrappan som idag är ersatt med en nybyggd i stenblock).

Annonser

Ett svar to “Sommarens första projekt: Bygga plank och lägga kalksten”

  1. S Says:

    Fint ni gör! 🙂 Hälsa Johan att jag kommer att slå honom hårt om jag får höra att han blivit sjuk när han väl får semester 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: